Sukan SEA 2011: Indonesia 4, Malaysia 5 – INDON, LU SAPA WA MAU GOYANG?


Republik Indonesia telah menggunakan segala macam muslihat untuk menghancurkan negara jirannya, Malaysia, dalam sukan bolasepak.

Pemain Belanda, Diego Michiels, dianugerahkan kerakyatan mi segera. Dosa opresi yang diludah ke muka warga Papua dijilat licin untuk mengizinkan kudrat pemain-pemain Papua dikerah. Para peminat, pegawai, dan yang lebih biadap, pembesar Indonesia juga, bukan sahaja tidak mahu berdiri memberi hormat, malah mengejek lagu kebangsaan Negaraku setiap kali ia dimainkan. Istilah jijik “MALING! MALING!” dilaung-laungkan. Jurulatih negara, Ong Kim Swee bukan sahaja tidak dibenarkan, malah dihalau secara kasar ketika mahu meraikan kemenangan SELEPAS perlawanan. Latihan pasukan negara hanya mampu dibuat di apa sahaja cebisan kawasan lapang yang wujud di hotel. Bas yang membawa pasukan negara dikerumuni, diterajang dan sentiasa dalam situasi terancam. Tatkala sepatutnya kawalan pengiring keselamatan yang patut ditambah, sebaliknya pasukan negara diarah menaiki kenderaan berperisai Barracuda yang tidak ubah umpama bas sesak tanpa tingkap dan pendingin udara.

Tapi seberapa banyak muslihat yang mampu dilontarkan Indonesia, tidak akan mampu menyamai muslihat yang tersimpan di benak otak jurulatih Malaysia, Ong Kim Swee.

INDON, LU SAPA WA MAU GOYANG???

Advertisements

3 Respons to “Sukan SEA 2011: Indonesia 4, Malaysia 5 – INDON, LU SAPA WA MAU GOYANG?”

  1. tahniah malaysia!!! =) ❤

  2. i bdak asrama pnuh..skola sains..dak pompan,warganegara.. i tgk game nie lompat pagar..tgk kat blk warden,tp warden xde arh kt ctu..HEBaT arh..~?SEMANGAT M’SIA..inilah satu malaysia..! =D

  3. saper cyunk malaysia teruskan cyunk malaysia

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: